Katalizör Servisi Bizlere 05464122215 numaralı telefonumuzdan ulaşabilirsiniz.
Aracında Katalizör Arızası olan müşterilerimizin arızalarını en uygun fiyatlarla garantili olarak çözmekteyiz.
Lüleburgaz Yeni Sanayi Sitesinde C1 Blok No:15 te hizmetinizdeyiz. Bizlere danışmadan işlem yaptırmayın.
Piyasada birçok sahte yazılım firmaları vardır. Ucuz işlem yapıyoruz diyen bu firmalara giderek aracınıza kalıcı zarar vermeyin.
Lüleburgaz Katalizör Arıza Çözümleri
Katalizör nedir?
Katalizör, bir kimyasal tepkimenin aktivasyon enerjisini düşürerek tepkime hızını artıran ve tepkime sonrasında kimyasal yapısında bir değişiklik meydana gelmeyen maddelerdir. Katalizörün tepkime üzerinde yaptığı bu değişikliğe kataliz denir.
Katalizatör, araçlardaki zehirli gaz emisyonunu azaltmak üzere egzoz borusuna bağlanarak kullanılan çelik bir kutudur. Katalizatörlerin yapısı ve çalışma prensibi, oldukça basittir. Karbonmonoksiti, hidrokarbonları, azot oksitleri ve zehirli gazları alevsiz şekilde yakan cihaz, bu elementleri azot, su buharı ve oksijen gibi zararsız maddelere dönüştürür. Bir diğer adı "katalitik konvertör" olan bu dönüştürücülerin gözenekleri, seramikten üretilen ve katalitik etkiye sahip olan maddelerle kaplıdır. Bu sayede cihazın içinden geçen zararlı gazlar kolayca reaksiyona girer ve zararsız maddeler olarak dışarı çıkar. Katalizatörlerin yapısında platin, radyum ve palladyum bulunur. Oksidasyonu sağlama görevini, platin üstlenir. Radyum, konvertörün indirgenmesinde kullanılır. Stabilizasyonu sağlama sürecinde ise palladyum rol alır. Katalitik konvertör kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunların başında araçlarda kullanılan benzinin niteliği gelir. Konvertörlü araçların kurşunsuz benzin ile çalıştırılması gerekir. Diğer benzin türleri, katalizatörde geri dönüşü olmayan sorunların oluşmasına neden olur. Bunun yanı sıra konvertörlerin her beş yılda bir değiştirilmesi önerilir. Bir dönüştürücünün ömrü, ortalama 80 bin kilometredir.
Katalitik konvektörde en çok karşılaşılan arıza tipleri şunlardır,
Yukarıda saymış olduğumuz arızaların otomobilimiz üzerindeki belirtilerini de şu şekilde sıralayabiliriz.
Eğer katalitik konvektörde bir arıza var ise bunu aracınızın gösterge panelinden de anlayabilirsiniz. Otomobiliniz oksijen sondası denilen parça vasıtası ile katalizöre giren ve çıkan havanın oksijen değerlerini gözlemler. Sensorun birisi sistemin girişinde yer alır ve giren gazı hava yakıt karışım oranını gözlemler. Diğeri ise çıkış bölgesinde yer alır ve atılan gazın değerini ölçümler. Ölçtüğü bu değerlerde aracınız üzerindeki elektronik beyinler tarafından değerlendirilir ve bir olumsuzluk söz konusu ise gösterge panelinde arıza ışığını yakarak müdahale edilmesi gerektiğini bildirir.
Gösterdiği arızalardan bahsetmiştik birisi seramiklerin kırılması ya da çatlaması birisi de katalizörün tıkanması. Tıkanıklığı açamaz mıyız ya da içindeki parçaları değiştiremez miyiz diye düşünebilirsiniz. Konuyu sizler için detaylandıralım.
Yetkili servislerde bu mümkün olmasa bile oto sanayi sitelerinde oldukça yoğun olarak kullanılan bir yöntem. Katalizör temizliğini yapıyorlar fakat bundan ne kadarlık bir verim alabileceğiniz tartışılır…
Katalizör temizleme işlemi katalitik konvektör sökülerek kullanılan kimyasallar vasıtası ile temizlenmesidir. Bu kimyasallar içerideki tıkanıklığı kısmı oranda ortadan kaldırabilir. Fakat bir süre sonra aynı sorun tekrar baş gösterecektir. Olayı şöyle düşünebilirsiniz. Ağzı su dolu bir sürahiye az bir şey su eklerseniz taşacaktır. Fakat içinden bir bardak su alır daha sonra su eklemeye kalkarsanız aldığınız su oranında ekleyinceye kadar taşma olmaz. Katalizörde de bu mantık var. Kullanılan kimyasallar ile yapılan temizlik içinde tamamen bir temizleme oluşturmaz. Belki biraz üst kısımdaki kurumları temizlemede işe yarayabilir. Bu o anlık arıza lambanızın sönmesine neden olsa da aracınızı biraz kullandıktan sonra katalizör tekrar dolacak ve arıza lambanızı yine yakacaktır.
Bu nedenle katalizör temizliği çokta tavsiye ettiğimiz bir yöntem değil. Eğer katalizörümüz tıkanmadı ve içindeki porselenlerde sorun var derseniz sizler için o konuya da değinelim.
Katalizörün tamirinde en çok kullanılan yöntem sökülerek içindeki seramik plakaların kontrol edilmesidir. Bu plakalar zaman içinde yıpranıp çatlama ya da kırılma gibi farklı sorunlar ortaya çıkarabilir. Katalizörü sökerek içinde zarar görmüş plakaların değişimi yapılıyor. Temizliği dışında kullanılabilecek daha makul bir yöntem. Burada kullanılan malzemeni kalitesi, aracınıza uyumu gibi farklı parametreler devreye girebiliyor. Bu parametrelerde çok olumlu bir istatistik oluştuğu söylenemez. Sök-tak yapıldığı için genelde olumlu bir performans göstermiyor. Biz gerek tıkanma gerekse de plakalarda aşınma durumlarında onarımdan ziyade değişimini tavsiye ediyoruz. Tamirini yaptırmaktansa yenisini takalım diye düşünebilirsiniz, sizler için fiyatlarında da bahsedelim.
Katalizör fiyatları benzinli, dizel oluşuna aracınızın yapısına ve kimyasına göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak orta segment araçların rakamları 1500 TL’den başlayıp 5000 TL’ye kadar uzanmaktadır. Bir katalizörü tamir ettirmek ya da temizlemek isterseniz de en kötü ihtimal ile 500-600 TL’yi gözden çıkarmanız gerekir. Bu nedenle kendinizi riske atmadan böyle bir sorunla karşılaşmanız durumunda iptali yöntemi en mantıklısı olacaktır.
Katalizör iptalinde olumlu sonuç ararsanız aracınızın performansından kısmen de olsa bir artış olması olur. Egzoz gazları daha rahat tahliye edileceğinden ve bir tepkime içine girmeye uğraşılmayacağından cüzi bir miktarda performansında bir artış gözlemlenebilir. Katalizörün içi boşaltıldıktan sonra aracın beynine bağlanmaktayız ve beyinden yaptığımız yeni güncellemeler ile katalizör arızalarınızıda iptal etmekteyiz. Bu sayede bir daha arızalarla karşılaşmamış olursunuz ve aracınızın çekişinde artma görebilirsiniz. Ayrıca araç egzos gazını daha rahat tahliye edeceğinden iptal işleminden sonra aracın yakıt sarfiyatındada düşmeler gözlemlenebilmektedir.
Katalizör Arızası Nasıl ANLAŞILIR
Yan sanayi katalitik konvertör Fiyatları
Katalizör iptal edilirse ne olur
Motosiklet katalizör iptali zararları
Katalizör iptali muayeneden geçermi
Yan sanayi katalitik konvertör Fiyatları
Katalizör temizliği Dizel Fiyatları
Yüksek devirde katalizör temizliği
Benzinli araç Katalizör temizleme
Katalizör tıkalı olursa Ne olur
Katalizör temizliği Ne işe yarar
Katalitik konvertör tıkanması Nasıl ANLAŞILIR
Yan sanayi katalitik konvertör Fiyatları
Katalitik konvertör bulunan araçta hangi yakıt kullanılmalıdır
Katalitik konvertör hangi yakıt
Yan sanayi katalitik konvertör Fiyatları
Katalitik konvertör hangi yakıt kullanılır
Katalitik konvertör iptal edilirse ne olur
Katalitik konvertör iptali muayene
Katalizör iptali muayeneden geçermi
Katalitik konvertör boşaltılmış Araç muayeneden geçer mi
Egzoz muayenesi katalizör 2019
Egzoz muayenesi katalizör sorunu
Katalizör iptali muayeneden geçer mi 2020
TÜVTÜRK egzoz muayene ücreti 2020
Egzoz muayenesi katalizör 2019
Katalizör iptali muayeneden geçer mi 2020
Boş katalizör muayeneden geçermi
Egzoz muayenesi katalizör sorunu
Plakadan egzoz emisyon sorgulama
TÜVTÜRK egzoz muayene ücreti 2020
Motosiklet egzoz muayene ücreti
TÜVTÜRK egzoz muayene ücreti 2021
Egzoz muayenesi gecikme cezası
Egzoz Emisyon Ölçümü nerede yapılır
Egzoz emisyon ölçümü Fiyatı 2020
Egzoz Emisyon Ölçümü nerede yapılır
Katalizör Arızası Nasıl ANLAŞILIR
Katalizör iptal edilirse ne olur
ChipTuning | Gizli Özellik | Partikül Filtre EGR Adblue İşlemleri İçin Hemen Randevu ve Bilgi